Najnowsze przepisy wegańskie:
Pasta bezrybna „z tuńczyka”
Pasta bezrybna - jak z tuńczyka Prosty przepis, który wymaga użycia tempehu (można zastąpić wędzonym tofu). Naprawdę smakuje jak pasta zrobiona z tuńczyka, ma nawet odpowiednią konsystencję. Idealne smarowidło do chleba, ale również może się sprawdzić w...
Wędzone marchewki czyli wege łosoś
Łosoś z marchewki Już słyszę te komentarze wszystkożerców, że jak można tak przemocowo weganizować wszystko, nawet biednego łososia. No nic, nic nie jest bezpieczne, nic nie ucieknie przed wegepropagandą. Dobra - no, to jak już mamy to za sobą, to dodam...
Zupa miso z tofu
Ekspresowa zupa miso z tofu, makaronem i dodatkami To nie jest oryginalny przepis na miso, ponieważ w Japonii ta zupa jest jedynie dodatkiem do innych potraw. Tutaj proponuję wersję, która dzięki temu, że zawiera tofu, makaron i inne dodatki, jest...
Marynowane buraki
Marynowane buraki (z imbirem) To jest przepis z użyciem gotowanych buraków, które można ostatnio kupić w każdym dyskoncie. Jest to o tyle dobre rozwiązanie, że gotowanie buraków jest naprawdę upierdliwe i czasochłonne, samo ich obieranie to jest droga przez...
Piklowana (marynowana) cebula
Marynowana czerwona cebulka Piklowana cebulka jest doskonałym dodatkiem do innych dań - na kanapki, do sałatki, do tofucznicy, do grilla, na grzankę... A robi się ją bardzo łatwo. To jest przepis z lekkim twistem - zawiera dodatek soku z buraków, który...
Wegetariański rosół pełen smaku
Wege rosół - z bogatym aromatem Znajdziecie w internecie mnóstwo przepisów na rosół w wegańskiej wersji. I bardzo dobrze - bo wersja roślinna tego tradycyjnego dania naprawdę nie ustępuje mięsnym odpowiednikom. Jest tylko jeden warunek - trzeba zrobić to...
Vermezan – roślinny parmezan
Vermezan czyli parmezan wegański przepis - Wege parmezanVermezan - czym zastąpić parmezan? Roślinny zamiennik parmezanu zmienia życie. Oryginalny parmezan mało, że jest bardzo drogi, to jeszcze nie jest wegetariański. Tradycyjnie używa się do jego produkcji...
Wegetariańskie warzywne leczo
Leczo - po prostu Wiecie, że to danie w zasadzie jest już wege według swojej oryginalnej receptury? No poza jednym - bo tradycyjnie powinno się leczo robić na smalcu, ale wiecie - to wynika głównie z tego, że taki właśnie tłuszcz był drzewiej dostępny....
Rewolucyjne frytki z piekarnika
To po prostu są najlepsze frytki z piekarnika No kto nie lubi frytek? Ja kocham frytki. Frytki ratują wegan od śmierci głodowej od zawsze, więc należy im się specjalny hołd. Frytki, fryteczki, frytunie… Ale nie każde frytki są spoko. Muszą być chrupiące,...
mitles.pl to blog z przepisami wegańskimi i wegetariańskimi, ciekawe produkty roślinne i po prostu smaczne jedzenie.
Przepisy wegańskie – dania wegańskie – zdrowe przepisy wegańskie
Na tym blogu znajdziesz przepisy wegańskie obiadowe, jak i przepisy na wegańskie śniadania i kolacje. Tanie przepisy wegańskie oraz wykwintne dania kuchni roślinnej, szybkie w przygotowaniu dania wege, ale również ciekawe eksperymenty kulinarne. Prezentuję autorskie przepisy – tych receptur kuchni wegańskiej nie znajdziesz nigdzie indziej – wegański blog.
Mitles to wegański blog kulinarny gdzie pokazuję moje autorskie bezmięsne dania również z suszonych pomidorów. Wegański blog kulinarny pokazuje, że jedzenia mięsa nie jest konieczne żeby jeść zdrowo i pysznie. blogi wegetariańskie też są spoko ale mój blog kulinarny wege zawiera tylko przepisy bez produktów pochodzenia zwierzęcego. Dieta wegańska jest bardziej restrykcyjna niż dieta wegetariańska.