– Kuchnia azjatycka przepisy –

Przepisy na dania kuchni azjatyckiej trochę bardziej dostosowane do dostępności produktów w naszych sklepach. Znajdziesz tu kilka różnych kuchni – koreańską, japońską, chińską, tajską, hinduską, itd. To kuchnia pełnia różnych aromatów, dająca ogromne możliwości adaptowania do kuchni w 100% roślinnej. Daj się zainspirować azjatyckimi smakami. 

Najnowsze wegańskie przepisy – kuchnia azjatycka:

Azjatycki fusion, Na obiad, Tofu, Zima

Tofu hasselback

Tofu zmieniające życie Pieczeń z tofu, która robi wrażenie Pieczeń z tofu aka tofu hasselback czyli moja wersja tofu zmieniającego życie.  To idealna propozycja dla tych, którym brakuje kawałka mięsa na talerzu, ale też dla tych, którzy nie mogą polubić się z tofu....

Zobacz przepis

Azjatycki fusion, Na imprezę, Tofu, Zima

Zimowe spring rolls

Przepis na wegetariańskie spring rollsSpring rollsy z tofu i z orzechowym sosem   Idealne na imprezową przekąskę, super łatwe (chyba że papier ryżowy postanowi się zbuntować, jak u mnie), całkiem zdrowe i z najlepszym sosem do maczania ever. Spring rollsy to...

Zobacz przepis

Azjatycki fusion, Śniadania

Congee czyli kleik ryżowy

Przepis na congeeRyżowy kleik na śniadanie   Postanowilam wreszcie zmierzyć się z congee - czyli kleikiem ryżowym z dodatkami, często jedzonym w Azji na śniadanie. I jestem tym daniem absolutnie zachwycona - delikatna konsystencja, która świetnie kontrastuje z...

Zobacz przepis

Azjatycki fusion, Na obiad, Szybki obiad, Zima

Zimowy bowl

Przepis na bowl idealny na zimęMiska pełna smaku i wartości odżywczych   ❄Zimowy buddha bowl❄. Dzisiaj coś innego, bo zamiast bardzo konkretnego przepisu, mam dla Was po prostu kulinarną inspirację. Bowl czyli miska rozmaitości, to danie które każdy może...

Zobacz przepis

Azjatycki fusion, Na obiad, Tofu, Zima

Wegańskie żeberka

Yuba - przepis na wegetariańskie żeberkaCo to jest yuba? Przepis na wege żeberka   To są najbardziej przekonujące wegańskie żeberka jakie w życiu widziałam, są też super pyszne, bardziej przypominają wieprzowinę niż seitan. Serio - to jest totalny sztos....

Zobacz przepis