Przepis na pastę z dyni i białej fasoli z suszonymi pomidorami

Bardzo łatwa pasta z dyni
Bardzo łatwa pasta na kanapki z dyni i białej fasoli z suszonymi pomidorami. Robi się ją dosłownie w 2 minuty, każdy ręczny blender robie z nią poradzi. A jest pyszna. Zawsze warto mieć pod ręką zapas dyniowego puree – na tej bazie są wszystkie moje dyniowe przepisy, ponieważ jest to najlepszy sposób na wykorzystanie dyni. Mam w zanadrzu jeszcze jeden przepis z dynią, ale on poczeka sobie trochę na specjalną okazję. A tymczasem – najłatwiejsza pasta dyniowa:
Składniki i przygotowanie:
Na 1 nieduży słoik
- pół szklanki puree z dyni (tu przepis)
- pół puszki bialej fasoli (odsączonej),
- 2 łyżeczki ostrej musztardy,
- 1 łyżka sosu sojowego,
- 5-6 suszonych pomidorów,
- 2 łyżki oleju z suszonych pomidorów
Przygotowanie:
- Wszystkie składniki zmiksuj blenderem. Done.
- Możesz ewentualnie dosolić do smaku, ale sos sojowy i suszone pomidory dają moim zdaniem wystarcząco słony smak.

Więcej wege przepisów:
W czym przechowywać suszone jabłka – praktyczny poradnik
W czym przechowywać suszone jabłka - praktyczny poradnikSuszone jabłka to pyszna i zdrowa przekąska, którą warto mieć pod ręką przez cały rok. Jednak aby zachowały swój wyjątkowy smak i wartości odżywcze, kluczowe jest ich odpowiednie przechowywanie. W tym artykule...
Jak przechowywać suszone grzyby? Wszystko co warto wiedzieć
Jak przechowywać suszone grzyby? Wszystko co warto wiedziećSezon grzybowy to czas, kiedy wielu z nas wyrusza do lasu, by zebrać te leśne skarby. Jednak co zrobić, gdy mamy ich nadmiar? Suszenie to jeden z najpopularniejszych sposobów konserwacji, ale równie ważne...
Jak długo można przechowywać suszone grzyby?
Jak długo można przechowywać suszone grzyby?Jeśli zastanawiasz się, jak długo można przechowywać suszone grzyby, trafiłeś we właściwe miejsce. Suszenie to jedna z najstarszych i najskuteczniejszych metod konserwacji grzybów, która pozwala nam cieszyć się leśnymi...
Przepis na bardzo łatwą pastę z dyni
Bardzo szybka pasta kanapkowa z dyni i białej fasoli – gotowa w 2 minuty!