Przepis na pastę z dyni i białej fasoli z suszonymi pomidorami

wegański chłodnik z botwinki

Bardzo łatwa pasta z dyni

 

Bardzo łatwa pasta na kanapki z dyni i białej fasoli z suszonymi pomidorami. Robi się ją dosłownie w 2 minuty, każdy ręczny blender robie z nią poradzi. A jest pyszna. Zawsze warto mieć pod ręką zapas dyniowego puree – na tej bazie są wszystkie moje dyniowe przepisy, ponieważ jest to najlepszy sposób na wykorzystanie dyni. Mam w zanadrzu jeszcze jeden przepis z dynią, ale on poczeka sobie trochę na specjalną okazję. A tymczasem – najłatwiejsza pasta dyniowa:

 

 

Składniki i przygotowanie:

Na 1 nieduży słoik

  • pół szklanki puree z dyni (tu przepis)
  • pół puszki bialej fasoli (odsączonej),
  • 2 łyżeczki ostrej musztardy,
  • 1 łyżka sosu sojowego,
  • 5-6 suszonych pomidorów,
  • 2 łyżki oleju z suszonych pomidorów

Przygotowanie:

  • Wszystkie składniki zmiksuj blenderem. Done.
  • Możesz ewentualnie dosolić do smaku, ale sos sojowy i suszone pomidory dają moim zdaniem wystarcząco słony smak.

Więcej wege przepisów:

Dyniowe mac&cheese

Dyniowe mac&cheese

Przepis na wegański mac and cheese Bezglutenowy dyniowy sos do mac and cheese   Mac&cheese czyli klasyka kuchni amerykańskiej. Jak (prawie) wszystko co amerykańskie, to danie to bomba kaloryczna - tradycyjnie sos serowy robiony jest na bazie beszamelu, z...

Przepis na bardzo łatwą pastę z dyni

Bardzo szybka pasta kanapkowa z dyni i białej fasoli – gotowa w 2 minuty!