– Kuchnia azjatycka przepisy –
Przepisy na dania kuchni azjatyckiej trochę bardziej dostosowane do dostępności produktów w naszych sklepach. Znajdziesz tu kilka różnych kuchni – koreańską, japońską, chińską, tajską, hinduską, itd. To kuchnia pełnia różnych aromatów, dająca ogromne możliwości adaptowania do kuchni w 100% roślinnej. Daj się zainspirować azjatyckimi smakami.
Najnowsze wegańskie przepisy – kuchnia azjatycka:
Szybkie tofu z patelni w sosie słodko-kwaśnym
Przepis na tofu w sosie słodko-kwaśnym Bardzo łatwe tofu z patelni, które będzie świetnym uzupełnieniem do np. sir fry albo po prostu do ryżu i surówki. To jest przepis z azjatyckim vibe, zainspirowany kuchnią koreańską. Jeśli chcesz, możesz dodać więcej...
Sałatka z makaronu vermicelli – szybki i prosty przepis
Szybka sałatka z makaronu vermicelli, z tofu, warzywami i pysznym sosem Makaron vermicelli czyli "glass noodle" to naprawdę fajny produkt. Nie wymaga gotowania, jest niskokaloryczny i świetnie wchłania w siebie sosy. Moim zdaniem na ciepło się za bardzo nie...
Zupa z kimchi z tofu
Przepis na "koreański kapuśniak" czyli zupę z kimchi To jest jedno z moich ulubionych dań w sezonie jesienno-zimowym. Zazwyczaj przygotowuję tę zupę z kimchi własnej roboty. Przygotowanie tej zupy nie zajmuje tak naprawdę wiele czasu, ale zależy to też od...
Zupa miso z tofu
Ekspresowa zupa miso z tofu, makaronem i dodatkami To nie jest oryginalny przepis na miso, ponieważ w Japonii ta zupa jest jedynie dodatkiem do innych potraw. Tutaj proponuję wersję, która dzięki temu, że zawiera tofu, makaron i inne dodatki, jest...
Domowe łatwe kimchi
Kimchi z dostępnych składników - bez gochugaru i mąki ryżowej To nie jest przepis na oryginalne koreańskie kimchi - zaznaczam na wstępie. To jest wersja dla tych, którzy by chcieli, ale trochę się boją, trochę nie wiedzą jak, którzy gdzieś słyszeli, że...
Wegański tantanmen ramen
Ramen i amen - kremowy ramen z pastą tahini Ten ramen jest wyjątkowy. Swoim bogactwem smaku potrafi zaskoczyć niejednego. Bazą tej sycącej i rozgrzewającej zupy powinien być intensywny bulion. Tu nie ma drogi na skróty i nie warto ich robić. W tym przepisie...